Värme och stil med kärlek

20 april 2020
william_eriksson

Idag är det ganska många hem som äger ett vackert fårskinn. Det finns visserligen många fuskskinn på marknaden och i syntet men nu talar vi om äkta fina och helst svenska fårskinn. Den underbara ullen är så magiskt varm och gosig och något av det bästa du kan bädda ner ditt barn i då det är kallt och hen vilar i pulka, vagn eller vagga. Förutom att fårskinnet är väldigt mjukt, naturligt och varm så är det också så otroligt fint som inredningsdetalj i ett hem. Många magasin visar upp stylade och inredda hem där fårskinnet ligger på soffan, sängen eller pryder en bänk eller pall.

 

Naturligt är alltid bäst

När du köper fårskinn vill du gärna veta varifrån det kommer, hur det är hanterat och att fåret mått bra – inte sant? Det är en stor fördel att du sponsrar våra svenska bönder och fårfarmare och att du då även vet att inget gift har använts i beredningen av skinnet. Vi eftersträvar naturligtvis giftfria hem för våra nära och kära. I handeln finner vi som sagt också fårskinn till betydligt lägre priser, men dessa är med största sannolikhet importerade och behandlade med mindre milda medel – därför kan de hålla lägre priser. Lika ofta är fårskinnen i handeln färgade i regnbågens alla färger såsom rött, lila och blått eller gult.

 

 

Bäst och vackrast

Ett naturligt och bra behandlat fårskinn är otroligt vackert i sin struktur och lyster. Lockarna i ullen har sin naturliga krökning och färgen är melerad i alla olika skiftningar du kan tänka dig. Att tillföra ett naturligt fårskinn i naturliga färgskalor är bland det vackraste som finns. Inte hyperblekt och vitt utan naturligt beige med snygga mörkare partier och slingor. Ett vackert fårskinn tillför dessutom enligt klassisk feng shui eld-energi till ditt hem och påverkar balansen av yin och yang.

Fler nyheter