Välj rätt leksaker och kattsand till pälsklingen

25 maj 2021
Lily Hansen

Katter är fantastiska djur. De kan trivas fantastiskt bra utomhus, men även leva ett helt liv inomhus och trivas med det också. För en katt är varje dag ett äventyr och det kan räcka med ett snöre som leksak. Eller varför inte en slev, en filt, en matta eller ditt hår. Men om du vill att din katt ska må extra bra så kan du också inreda ditt hem med lite roliga, mysiga, härliga och bra saker här och var.

Något som blivit mycket populärt är klösbrädan och katt-tornet som katten kan klättra och vila på. Med hjälp av klösbrädan kan du slippa ha en katt som vässar sina klor på soffan, sängen eller tapeten. Det bibehåller ditt hem och underlättar för din katt. Lägger du även till en egen plats för katten att kunna klättra på och ligga på utkik på, så får du en katt som blir mycket nöjd. Dessutom slipper du ha blomkrukor som trillar i golvet här och där.  

Inred hemmet för ditt husdjur

Även om din katt trivs utmärkt i soffan och sängen så är det ändå trivsamt att ha en egen säng. Vissa katter trivs bäst när de kan krypa in i något, och då kan en säng med tak vara trevligt. Men andra katter tycker bättre om en öppen säng, som hundar har. Lägg gärna en tröja eller något annat som luktar av dig, så brukar det vara ännu mer populärt att ligga och sova i kattsängen. Kanske lägger du även dit ett passande gosedjur.

Slutligen behöver du matskålar och en toalett. Välj gärna matskålar som är ganska låga och svåra att välta. Toaletten då? Kattsand är ett måste, men vill du slippa ha kattsand över hela golvet så väljer du en kattlåda med tak och en kattsand som klumpar sig ordentligt. Då är det enkelt att ta upp klumparna. 

Fler nyheter