Säkerhetsbur för hund och ägare

20 augusti 2020
william_eriksson

När det gäller säkerheten i bilen finns ingen möjlighet att kompromissa. Det vet alla bilägare som någon gång gjort en lite hastig inbromsning och hört bagage trilla ner från sätet. En hund har noll möjlighet att förbereda sig på en inbromsning och lika liten möjlighet att ta emot sig.

Lika lite som vi är villiga att chansa när det gäller egna skador, lika lite ska vi chansa med husdjuren. Att skydda din hund under bilfärder är det enda rätta – och det är dessutom lag på detta. Vad finns det då för alternativ?

 

Burar och bälten räddar liv

Troligen skulle du inte chansa och låta ett barn åka bil utan specialutrustning. Detsamma måste gälla våra hundar. Idag finns alla möjligheter att ge djuren en bilfärd som är både trygg, bekväm och säker.

Många väljer att skaffa ett säkerhetsbälte till hunden. Det är en bra första åtgärd. Den fästs i det ordinarie säkerhetsbältet och skyddar till viss del hunden vid plötsliga stopp. Vill man däremot vara en seriös hundägare och månar om sitt djur fullt ut så ska man köpa en bilbur hundFörst då kan vi börja tala om ett reellt och effektivt skydd för din fyrbenta familjemedlem.

 

 

Trygg och bekväm utflykt för din bästa vän

En riktig bilbur för hunden är gjord av metall och fästs med remmar i transporthakarna i lastutrymmet. Designen förhindrar skador vid en eventuell krock. Sidor och dörr är av metall och taket av kompositmaterial. Storlek och modell måste anpassas till storleken på din hund och bilmodell.

Samma bur kan däremot passa i många olika bilmodeller. Buren är försedd med lås och bakre änden ska vila mot baksätet. den är också så utformad att hunden kan tas ut den vägen om det skulle vara hinder den vanliga vägen. När du skyddar din hund skyddar du också alla som reser i samma bil.

Fler nyheter