Kattpensionat i Stockholm löser livspusslet

07 september 2020
Lily Hansen

Att vara djurägare är att ta på sig ett stort ansvar. Ett ansvar som förpliktigar. Det är du som matte eller husse som ska se till att djuret mår bra. Att det inte behöver gå hungrig, får mental och fysisk stimulans och behandlas med respekt och värdighet i egenskap av den levande varelse som det faktiskt är. Det gäller oavsett om du är ägare till en guldfisk, en vandrande pinne, en katt eller en hund.  

Samtidigt ser förstås kraven och arbetsbördan olika ut beroende på vilket djur man har som husdjur. En guppyfisk kräver inte samma behov av mänskligt sällskap som en hund eller en katt. Även om en katt klarar av att vara själv många timmar kan man inte lämna den ensam i flera dagar.  Då finns det som tur är Kattpensionat i Stockholm och flera andra städer där man kan lämna sin katt i trygga händer.  

 

 

Ta semester samtidigt som katten 

Det är ju faktiskt så att livet trots allt inte stannar bara för att man berikar sitt liv med exempelvis en katt. Man vill fortfarande till exempel kunna åka på semester. Ibland är det dessutom arbetet som förpliktigar en att vara borta i flera dagar, bland annat när det vankas konferens. Vem ska då ta hand om katten om inte ett kattpensionat? 

Kattpensionaten är till för dig som inte har möjlighet att ordna privat kattvakt. Eller helt enkelt av andra skäl vill lämna in din katt i de goda händerna på ett pensionat, enbart av anledningen att katten har det så himla bra när den är där. Det blir lite som att katten är på semester samtidigt som du. Ibland behöver man ju faktiskt vara ifrån varandra en stund för att när man väl är tillsammans kunna vara den bästa matten eller hussen man bara kan bli. Det är precis som med barn.  

Fler nyheter