Katthotell vad är det?

15 oktober 2019
admin

Katthotell eller kattpensionat som det också kallas för är precis som det låter. Ett pensionat för katter. På kattpensionatet lämnar man in sin katt för övernattning. Låt oss säga man ska vara borta en helg eller till och med några veckor när man ska på semester och inte har någon som kan ta hand om sin katt då finns den smarta idén med kattpensionat. Oftast på pensionatet så går det utmärkt att lämna in både sin katt och hund vilket är smidigt så slipper man åka till två olika ställen för avlämning. Det finns kattpensionat i Stockholm som har just denna kombination med övernattning för både katt och hund.

 

 

Att tänka på innan man lämnar sin katt

 

Om man bestämmer sig för att lämna sin katt på pensionat medan man själv åker iväg på sin semester så kan det vara bra att kontrollera kattpensionatet. Ett tips är att i förväg besöka pensionatet så man får se det med egna ögon. Väl där så kan man fråga personalen hur dagarna ser ut för katten och hur den kommer att få bo under sin vistelse. Om din kära katt behöver mycket kärlek så kan man alltid fråga om katten kan få lite extra uppmärksamhet.

 

Säkerhet på kattpensionatet

 

Som kattägare så kan man själv titta över de utrymmen som katten ska få vistas på och fråga personalen frågor tills man känner sig trygg. En viktigt sak att ta reda på innan man lämnar av sin katt är om pensionatet uppfyller de regler som krävs av jordbruksverket och EU. Ta även reda på om pensionatet också fungerar som katthem för hittekatter, vilket kan medföra smittorisker för din katt. Vanligtvis så har de människor som driver kattpensionat egna katter och har koll på allt man behöver veta om katter. Vilket känns tryggt när man lämnar bort sin älskade katt.

 

Fler nyheter