Din häst kan trivas i en utebox

28 juni 2022
jonas_olsson

editorial

De flesta hästägare ser sin häst som en familjemedlem, som är värd det bästa för att må bra och trivas. Att hitta rätt stall och andra omständigheter som passar din häst perfekt kräver omtanke och efterforskning. Hästar är tåliga djur, men de kan också vara känsliga och må dåligt om de hamnar på fel ställe. 

Vad behöver din häst för att må bra? Svaret på den frågan är nog lika individuell som det finns hästar (och hästägare). Men vissa saker har alla hästar gemensamt. Utgångsläget för alla hästar är hälsan. Hästar behöver mycket utevistelse, frisk luft och rörelse. De behöver vara i flock och ha tillgång till vatten, mat och lugna omgivningar. 

En utebox för olika behov

En utebox motsvarar många av de förutsättningar som en häst behöver för att må bra. Om du tittar in på uteboxen.se kan du se vilka olika alternativ som finns. Gemensamt för alla uteboxar är att de ger din häst massor med frisk luft. Frisk luft är en förutsättning för att en häst ska må bra. Frisk luft garanterar en pigg och glad häst.

I en utebox tillfredsställs även hästens behov att känna tillhörighet till sin flock. Uteboxarna är utformade så att hästarna har nära kontakt med varandra. Du kan själv välja om du ska öppna upp så att boxarna bildar en lösdrift. 

 

häst utebox

 

Uteboxar kompletterar traditionella stall

Du kan prova dig fram. Uteboxarna kan även byggas på olika sätt, till exempel på längden eller i vinkel, efter vad som passar behoven bäst. Uteboxar kan också vara ett komplement till ett traditionellt stall. 

De kan fylla ett behov till exempel om det behövs en extra boxplats eller om hästen behöver gå in från sommarbetet en liten stund. Kanske en häst skadar sig i hagen och behöver vara stilla. Då kan en utebox vara lösningen. 

Fler nyheter